Juhannus

Moikka! Nyt kesäkuussa on jäänyt blogin kirjoittelu vähemmälle, kun ollut muita kiireitä. Mut oli kyllä ihanaa kaiken kiireen jälkeen rauhoittua juhannuksen viettoon. Meillä on ollut useana juhannuksena vieraita, mutta tänä vuonna oltiin ihan vaan kolmisin.

Juhannusaattona lähdettiin aamusta pienelle retkelle Hotelli Siuntion maastoon. Siellä menee useampi luontopolku, jotka lähtee ihan parkkipaikan nurkasta (ei ole siis vaikea löytää!). Me käveltiin se pidempi Pähkinäpolku, joka oli vajaan kilometrin. Ylhäällä pysähdyttiin näköalapaikalle juomaan mehua ja ihailemaan maisemia. Perheen pienin ei halunnut kävellä, joten hän kulki matkassa mukana kantorepussa. 


Juhannusaaton iltana grillailtiin ribsejä, kasvisvartaita, maissia, kanaa ja halloumia. Ribsien valmistus ottaa kyllä aina oman aikansa, mutta palkitsee sitten kyllä herkullisella maulla ja mureudella. Oli tarkoitus tehdä jälkkäriksi vielä britakakkua, mutta koska ruokailu vähän venähti niin päätettiin sitten siirtää britakakkua seuraavalle päivälle. Sitten käytiin vielä saunassa ennen kuin oli aika laittaa perheen pienin nukkumaan. 

Juhannuspäivänä suunnattiin anoppilaan eli lapsen mummolaan eli mummin (tai lapsen sanojen mukaan ”mimmun”) ja papan luokse. Grillattiin siellä ja savustettiin kalaa. Olin ottanut britakakun mukaan ja tein sen siellä loppuun. Mulla oli vaan 400g mansikoita, joka oli kyllä vähän liian vähän. Kävin kyllä matkan varrella kahessa eri kaupassa, mutta molemmissa oli mansikat loppu. No sillä oli mentävä, mitä olin kotoa mukaan ottanut. Mutta tärkeintä oli toki se, että maku oli hyvä. Laitoin puolikkaaseen kakkuun kaurakermaa ja puolikkaaseen taas normaalia vispikermaa. Tää toimii, jos ei oo vakavia allergiatapauksia niin ei tarvi tehä kun yks kakku. 

Britakakku

Pohja: 

150 g voita

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 keltuaista 

2 dl jauhoja (käytin gluteenitonta jauhoseosta, mutta myös vehnäjauho käy)

2 tl leivinjauhetta

1½ dl maitoa 

  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 
  2. Kuumenn uuni 175 asteeseen
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit (huom! Molemmat sokerit!) vaahdoksi. Vinkki: voit pehmittää voita varovasti mikrossa, jos se on vielä liian kylmää. 
  4. Lisää keltuaiset.
  5. Sekoita leivonjauhe jauhoseoksen/vehnäjauhon sekaan ja lisää taikinan sekaan vuorotellen maidon kanssa. 
  6. Levitä leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Valmista seuraavaksi marenki. 
Marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää ja sokerikiteet ovat sulaneet. 
  3. Levitä marenki pohjan päälle
  4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20-25min tai kunnes on kauniin väristä.
  5. Anna pohjan jäähtyä. 
Täyte: 

500-1000 g mansikoita

4 dl kermaa

n. 100 g pensasmustikoita 

vaniljasokeria (halutessasi)

sokeria (oman maun mukaan, ei pakollinen)

  1. Vatkaa kerma ja mausta halutessasi. 
  2. Leikkaa pohja kahteen osaan. 
  3. Levitä kerma ja lisää marjat. 
  4. Laita toinen pohja päälle. Levitä loput kermat ja koristele marjoilla. Tarjoile!

Sunnuntaina suunnattiin heti aamusta HopLopiin. Lapsella oli sellainen Touhupassi, joka oli vikaa päivää auki. Sit loppupäivä hengailtiin kotona, ulkoiltiin ja vielä vähän grillattiin. Meillä loma siintää jo ihan nurkan takana. Onks teillä lomasuunnitelmia?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittely

Peruuntuneet 2v syntttärijuhlat