Äitienpäivä

Äitienpäivää vietettiin parisen viikkoa sitten. Pienimies oli askarrellut päiväkodissa paperimassasta lahjan, jonka keskellä oli asterin siemeniä, jotka pystyy itse laittamaan maahan kasvamaan. Ihana idea! Lisäksi oli kortti, johon oli itse maalannut kukkia. Ja sitten oli vielä hänen itse kasvattama kasvi (ei tietoa, että mikä on kun ei ollut lappua mukana). Sitten pojat oli yhdessä tehneet mulle Fimo-massasta avaimenperän. Sit sain suklaata ja kortin. Ja monta märkää suukkoa molemmilta. Aamupalan jälkeen syötiin kakkua. Kakun tein ite, koska sanoin et musta ei oo mitään järkee laittaa 30€ mihinkään markettikakkuun kun osaan tehä kakun itekin. Tein mangojuustokakun, jonka ohjeen sovelsin useammasta eri ohjeesta. Laitan ohjeen tähän alle. 

Mangojuustokakku

Pohja:

75g voita
150g digestivekeksejä
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 18-22cm) pohjalle. 
  2. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru keskenään. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle. 
  3. Laita pohja jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen. 
Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl vispikermaa
250g-400g mangososetta
1-2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6-7 liivatelehteä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen madollisimman suureen astiaan vähintään viideksi minuutiksi. 
  2. Vatkaa vispikerma
  3. Lisää mangosose vatkatun kerman sekaan. Laita aluksi vähän ja lisää oman maun mukaan. Lisää sokeria pikkuhiljaa. 
  4. Pehmennä tuorejuusto kulhossa esim. nuolijalla tai vatkaa se pehmeäksi. 
  5. Sulata liivatelehdet kattilassa ja kaada ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Sekoita kunnolla. 
  6. Lisää tuorejuusto-liivatelehtiseos kerman ja mangososeen sekaan. Sekoita tasaiseksi. 
  7. Kaada vuokaan ja tasoita esim. pienellä spatulalla tai nuolijalla. 
  8. Anna hyytyä kylmässä 2-3h tai yön yli. 
  9. Valmista kiille.
Kiille: 

250g mangosose
4 liivatelehteä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.
  2. Kaada mangosose kulhoon. 
  3. Sulata liivatelehdet ja kaada ohuena nauhana mangososeen sekaan. 
  4. Kaada hyttynen kakun päälle. 
  5. Anna hyytyä kylmässä puolisen tuntia. 
  6. Irrota vuoasta, koristele ja tarjoile. 

VINKKI! Kun laitat vuoan reunoille reunakalvon, irtoaa kakku vuoassa nätisti ja reunoissa tulee siistit ja kauniit. 
 
<3 Hansu 











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Esittely

Juhannus

Peruuntuneet 2v syntttärijuhlat